Zásady zpracování osobních údajů

společnosti

MK Fruit s.r.o. se sídlem Pekařská 348/20, 779 00 Olomouc, IČ: 25551213 (dále jen

„Správce“).

V tomto dokumentu bychom Vás chtěli informovat o zásadách, podle kterých zpracováváme

vaše osobní údaje a analyzujeme některé aspekty chování návštěvníků našich webových

stránek. Dále bychom Vás rádi chtěli informovat o Vašich právech s tímto souvisejících.

Ochrana Vašich osobních údajů a Vašeho soukromí je pro nás skutečně důležitá, proto s Vašimi

osobními údaji nakládáme s řádnou péčí a v souladu s platnými právními předpisy dbáme o

jejich náležitou ochranu. O naši (ale i vaši) ochranu osobních údajů se starají prověření

specialisté.

Tyto informace jsou volně dostupné jak na našich webových stránkách, tak přímo na naší

šumperské provozovně. Vždy, když od Vás získáváme osobní údaje, se na tyto zásady

odkazujeme a umožňujeme Vám si tyto zásady přečíst a informovat nás o naší politice při

zpracování osobních údajů. Naše společnost si (nejen) na webových stránkách vždy klade za

cíl informovat naše zákazníky, a to tou nesrozumitelnější cestou.

Pokud by Vám i přesto nebylo něco jasné, neváhejte se na nás obrátit s dotazem či

připomínkou, rádi vám kterýkoli pojem nebo pasáž vysvětlíme.

Kontaktní údaje:

Adresa: Žerotínova 87, 787 01 Šumperk

E-mail: objednavka@nullmkfruit.cz nebo spicka@nullmkfruit.cz

Zpracování osobních údajů probíhá v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU)

2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním

osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen

GDPR“), zákona o zpracování osobních údajů a zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách

informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.

  1. Základní pojmy

Subjekt údajů: Fyzická osoba (spotřebitel i osoba samostatně výdělečně činná), k níž se osobní

údaje vztahují (dále také „Vy“ či „zákazník“);

Osobní údaj: Veškeré informace o identifikovaném nebo identifikovatelném zákazníkovi;

identifikovatelným zákazníkem je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat,

zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje,

síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické,

psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby (dále jen

údaje“);

Správce: Subjekt, který určuje účel a prostředky pro zpracování osobních údajů, provádí

zpracování a nese za toto zpracování odpovědnost. Správcem osobních údajů je

společnost MK Fruit s.r.o., IČ: 25551213 (dále jen „Správce“);

Zpracovatel: Subjekt, který na základě zákona nebo z pověření správce zpracovává osobní

údaje pro správce, a to na základě smlouvy o zpracování osobních údajů (dále jen

zpracovatel“ či „obchodní partner“);

Webové stránky: Webové stránky dostupné na www.mkfruit.cz;

Účel zpracování osobních údajů: Důvod, proč jsou osobní údaje zpracovávány. Takovým

důvodem může být např. plnění smlouvy, správa uživatelských účtů, vyřizování podnětů a

stížností, zasílání obchodních sdělení či zobrazování reklam na základě zájmů zákazníků;

Rozsah zpracování osobních údajů: Výčet konkrétních kategorií osobních údajů zákazníka

zpracovávaných pro určitý účel;

Cookies: Krátké textové soubory, které si ukládá Váš webový nebo mobilní prohlížeč. Většina

souborů cookie obsahuje jedinečný identifikátor, tzv. ID souboru cookie. Jedná se o řetězec

znaků přiřazovaný webovými stránkami a servery tomu prohlížeči, který soubor cookie uložil.

To umožňuje webovým stránkám a serverům jednotlivé prohlížeče rozlišit a identifikovat.

Soubory cookie se používají pro zlepšení fungování webových stránek, vyhodnocení jejich

návštěvnosti a za účelem lepšího cílení marketingových aktivit. Procházíte-li naše webové

stránky, předpokládáme, že souhlasíte s používáním těchto souborů.

  1. Jaké osobní údaje jsou zpracovávány?

Správce a jeho smluvní zpracovatelé v návaznosti na příslušný právní titul a účel zpracování

zpracovávají následující osobní údaje, respektive kategorie osobních údajů:

  1. a) identifikační a adresní údaje: např. jméno, příjmení, doručovací nebo jiná kontaktní

adresa, adresa odběrného místa, sídlo podnikání, IČO, DIČ;

  1. b) elektronické kontaktní údaje: např. telefonní číslo, e-mailová adresa;
  2. c) jiné elektronické údaje: IP adresa, cookies;
  3. d) další osobní údaje spojené se smluvním vztahem: číslo bankovního účtu, historie

objednávek;

  1. e) další osobní údaje: typicky údaje poskytnuté zákazníkem v objednávkovém formuláři či

v jiných dokumentech a při komunikaci s námi, a to včetně pozdějších aktualizací.

  1. Jaký je původ osobních údajů?

Zpracováváme údaje, které nám sdělíte např. při objednávce našich služeb, registraci

uživatelského účtu, komunikaci s námi. Typicky jde o:

  1. a) identifikační a adresní údaje;
  2. b) elektronické kontaktní údaje;
  3. c) další osobní údaje spojené se smluvním vztahem.

A dále údaje, které získáváme automaticky na základě toho, že procházíte naše webové

stránky. Typicky jde o:

  1. d) jiné elektronické údaje:
  • cookies,
  • webová stránka, z níž jste na naše webové stránky přišli;
  • IP adresa;
  • datum přístupu a doba přístupu;
  • vyhledávací dotazy;
  • kód odpovědi http a https;
  • přenášené skupiny dat;
  • údaj o prohlížeči a operačním systému počítače.
  1. Proč jsou osobní údaje zpracovávány?

Vaše osobní údaje mohou být zpracovávány pro následující účely:

  1. a) Plnění smluvního vztahu

Účel: Na základě smlouvy s námi máte nárok na objednané zboží. Naproti tomu my

máme nárok na zaplacení sjednané ceny. Abychom mohli splnit svou část a

zkontrolovat splnění Vaší části závazku, potřebujeme zpracovávat Vaše identifikační a

adresní údaje, kontaktní údaje a další osobní údaje spojené se smluvním vztahem

(např. číslo účtu).

Právní základ: Zpracování osobních údajů pro účel plnění smluvního vztahu je

odůvodněno smluvním vztahem mezi Vámi a námi. Poskytnutí osobních údajů je v

tomto případě smluvním požadavkem, bez něhož není možné smlouvu uzavřít.

Doba uložení: Doba uložení údajů je dána dobou trvání smluvního vztahu zákazníka se

námi.

  1. b) Správa zákaznických účtů

Účel: Zákazníci se mohou na našich webových stránkách registrovat spravovat svá

osobní nastavení. Pro tento účel musíme zpracovávat Vaši e-mailovou adresu,

případně nám můžete poskytnout též jméno, příjmení a telefonní číslo. Tyto údaje pak

slouží pro jednodušší objednání našich výrobků.

Právní základ: Zpracování osobních údajů pro účel správy zákaznických účtů je

odůvodněno Vaším souhlasem. Poskytnutí osobních údajů je v tomto případě

dobrovolné, bez něj by ale nebylo možné se registrovat. Svůj souhlas můžete kdykoliv

odvolat.

Doba uložení: Doba uložení údajů je dána dobou trvání Vašeho souhlasu. Za odvolání

souhlasu budeme považovat nepřihlášení se do zákaznického účtu po dobu delší než 5

let.

  1. c) Komunikace se zákazníky, hodnocení spokojenosti, publikace recenzí, vyřizování

podnětů, stížností a reklamací

Účel: Vaše údaje používáme ke správě vašich dotazů, doporučení sortimentu,

vyřizování podnětů, stížností s naší telefonickou podporou. Rovněž Vás můžeme

kontaktovat žádostí o vyplnění dotazníku spokojenosti.

Vaše údaje používáme i pro to, abychom Vás oznamovali stav objednávky a

upozorňovali Vás na neuhrazení sjednané ceny. V případě, že nedokončíte svoji

objednávku, můžeme Vám poslat e-mail či SMS s připomenutím, že jste tuto

objednávku nedokončili. Věříme, že jde o užitečnou službu, protože díky ní můžete

pokračovat v započaté objednávce a nemusíte znovu zadávat celou objednávku od

začátku.

Dále Vaše údaje zpracováváme také v případech uplatňování Vašich práv z vadného

plnění a při výkonu Vašich práv v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů.

Právní základ: Zpracování osobních údajů pro účel komunikace se zákazníky,

hodnocení spokojenosti, vyřizování podnětů, stížností a reklamací je odůvodněno

naším oprávněným zájmem na možnosti komunikovat se zákazníky. Poskytnutí

osobních údajů v tomto případě není zákonným či smluvní požadavkem. Nemáte tak

povinnost nám pro tento účel své osobní údaje poskytnout.

Doba uložení: Doba uložení údajů dána dobou trvání smluvního vztahu zákazníka s

námi a následně po dobu 4 let od jeho skončení.

  1. d) Zasílání obchodních sdělení a nabídka našeho zboží

Účel: Našim zákazníkům a těm, kteří s tím vyjádřili souhlas, pravidelně prostřednictvím

emailu zasíláme novinky o našem zboží. Tato obchodní sdělení můžete kdykoli rychle

a jednoduše přestat odebírat pomocí odkazu pro odhlášení, který je obsažen v každém

sdělení.

Pokud tedy jste naším zákazníkem (například pokud jste u nás učinili objednávku),

můžeme použít Vaši e-mailovou adresu, kterou jste nám poskytli, k zasílání obchodních

sdělení o podobném zboží, pokud s tím nevyjádříte nesouhlas. V ostatních případech

Vás žádáme o souhlas se zasíláním obchodních sdělení o našem zboží, akcích a

propagačních kampaních společnosti. Informace, které nám poskytnete, jakož i

informace získané jinak v souvislosti s naším zbožím – jako například údaje o tom, jak

používáte webové stránky, údaje o provedených objednávkách či informace o Vaší

účasti na akcích a v soutěžích můžeme použít k personalizaci našich obchodních

sdělení. O souhlas se zasíláním obchodních sdělení Vás požádáme vždy, kdy je udělení

souhlasu vyžadováno příslušnými právními předpisy.

Právní základ: Zpracování osobních údajů pro účel zasílání obchodních sdělení a

nabídky našeho zboží je odůvodněno Vaším souhlasem, případně naším oprávněným

zájmem na přímém marketingu. Poskytnutí osobních údajů na základě Vašeho

souhlasu je v tomto případě dobrovolné, bez něj by ale nebylo možné Vám zasílat

obchodní sdělení. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat. Poskytnutí osobních údajů

v tomto případě není zákonným či smluvní požadavkem. Nemáte tak povinnost nám

pro tento účel své osobní údaje poskytnout.

Doba uložení: Doba uložení údajů je dána dobou trvání Vašeho souhlasu. Za odvolání

souhlasu či skončení oprávněného zájmu budeme považovat, pokud po dobu 5 let

neotevřete naše obchodní sdělení.

  1. e) Přímý marketing a tvorba personalizovaného obsahu a reklamy

Účel: Technologie tvorby personalizovaného obsahu a reklamy nám umožňují

zobrazovat návštěvníkům, kteří již o naše webové stránky či služby projevili zájem.

Snažíme se o to, aby se Vám zobrazovala pouze ta reklama, která Vás skutečně zajímá,

a nikoliv reklama bez jakékoliv vazby k Vaší osobě a zájmům. Na základě historie Vašich

objednávek, zájmů a chování na webových stránkách Vám může být na našich

webových stránkách a na webových stránkách a aplikacích třetích stran (včetně

sociálních sítí) zobrazován personalizovaný obsah a nabídky. Toto umožňují především

cookies. O správě Vašich preferencí ohledně zpracování cookies se můžete dočíst

v části Cookies.

Právní základ: Zpracování osobních údajů pro účel přímého marketingu a tvorby

personalizovaného obsahu a reklamy je odůvodněno Vaším souhlasem, případně

naším oprávněným zájmem na přímém marketingu. Poskytnutí osobních údajů na

základě Vašeho souhlasu je v tomto případě dobrovolné, bez něj by ale nebylo možné

Vám poskytovat personalizovaný obsah a reklamu. Svůj souhlas můžete kdykoliv

odvolat. Poskytnutí osobních údajů v tomto případě není zákonným či smluvní

požadavkem. Nemáte tak povinnost nám pro tento účel své osobní údaje poskytnout.

Doba uložení: Doba uložení údajů je dána dobou trvání Vašeho souhlasu. Doba uložení

cookies se může lišit v závislosti na druhu cookies. Některé cookies jsou omezeny

trváním relace (tzv. relační či session cookies). Tyto se zpracovávají, dokud je prohlížeč

spuštěn, a po jeho vypnutí jsou automaticky odstraněny. Jiné cookies jsou trvalé (tzv.

persistent cookies). Tyto soubory cookies zůstávají v prohlížeči i po jeho vypnutí až do

stanoveného data, případně do jejich manuálního smazání uživatelem. Podle těchto

cookies lze identifikovat počítač uživatele při opětovném spuštění webového

prohlížeče a prohlížení internetu. Více se o době uložení cookies můžete dočíst v části

Cookies.

  1. f) Zlepšování kvality našeho zboží a služeb, analýzy návštěvnosti našich webových

stránek a Vašeho chování na webových stránkách

Účel: Vždy se snažíme o zlepšování kvality našich služeb a zboží a Vašich lepších zážitků.

K vývoji nových služeb a zboží a zlepšování stávajících dochází pomocí zjišťování potřeb

a přání uživatelů prostřednictvím telefonních hovorů, dotazníků, analýz na webových

stránkách, zájmu o určité služby a texty apod.

V souvislosti s procházením našich webových stránek dále zpracováváme informace o

návštěvnosti, čtenosti, počtu shlédnutých stránek, zařízení, ze kterého přicházíte na

naše webové stránky, čas strávený na stránkách. Tyto údaje nám pomáhají

identifikovat hůře přístupná či méně srozumitelná místa našich webových stránek.

Tyto údaje sbíráme proto, abychom dokázali nabízet kvalitní obsah, který je pro Vás

uživatelsky přívětivý a abychom rozvíjeli služby, o které máte evidentní zájem. Na

základě těchto informací naše webové stránky pravidelně vylepšujeme.

Pokud nechcete, aby se údaje pomocí těchto technologií shromažďovaly, můžete

využít jednoduchého postupu: většina prohlížečů vám nabízí možnost automaticky

odmítat mnoho takových technologií, nebo vám dá na výběr, zda je přijmete či

odmítnete. O správě Vašich preferencí ohledně zpracování cookies se můžete dočíst

v části Cookies.

  1. g) Ochrana našich práv, majetku či bezpečí nebo práv, majetku či bezpečí dalších osob

Účel: Údaje o tom, jak naše webové stránky používáte, či údaje o Vašich objednávkách

můžeme využít k prevenci či odhalování podvodů, zneužití, protiprávního použití a

porušení našich obchodních podmínek, jakož i k tomu, abychom splnili rozhodnutí

soudu či dalších orgánů činných v trestním řízení, orgánů státní správy či podmínek

stanovených platným právními předpisy.

Právní základ: Zpracování osobních údajů pro účel ochrany našich práv, majetku či

bezpečí nebo práv, majetku či bezpečí dalších osob je odůvodněno plněním zákonných

povinností, případně naším oprávněným zájmem na ochraně našich práv, majetku či

bezpečí nebo práv, majetku či bezpečí dalších osob. Poskytnutí osobních údajů v tomto

případě není zákonným či smluvní požadavkem. Nemáte tak povinnost nám pro tento

účel své osobní údaje poskytnout.

Doba uložení: Doba uložení údajů je 4 roky od ukončení našich smluvních vztahů, příp.

4 roky od jejich získání.

  1. h) Účetní a daňové účely

Účel: Vaše osobní údaje musíme zpracovávat též proto, že nám to ukládá příslušná

účetní a daňová legislativa.

Právní základ: S těmito osobními údaji zacházíme převážně za účely plnění uzavřené

smlouvy. Plnění smluvních povinností nastává typicky v případě, kdy na základě

uzavřené smlouvy musíme evidovat v rámci účetnictví faktury nebo jiné daňové

doklady podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví

Doba uložení: Účetní údaje jsou zpracovávány po dobu 5 let, daňové doklady po

dobu 10 let.

  1. Komu jsou osobní údaje zpřístupněny?

Vaše osobní údaje jsou zpřístupněny především našim zaměstnancům, kteří tyto údaje

potřebují pro to, abychom Vám mohli poskytovat naše služby.

Kromě našich zaměstnanců musíme Vaše osobní údaje předávat různým obchodním

partnerům, jenž umožňují fungování Správce a pomáhají nám poskytovat Vám kvalitnější,

přesnější a celkově specifičtější obsah a služby. Zpracovatelům, kterým Vaše osobní údaje

svěřujeme, velmi pečlivě vybíráme. Spolupracujeme pouze s těmi, kteří jsou schopni zajistit

taková technická a organizační bezpečnostní opatření, aby nemohlo dojít k neoprávněnému

nebo nahodilému přístupu k Vašim údajům či k jinému jejich zneužití. Všichni tito partneři jsou

oprávněni provádět zpracování Vašich údajů výhradně na základě dodatku o zpracování

osobních údajů, v níž se zavazují k povinnosti mlčenlivosti. Poskytnuté údaje též nesmí využít

k žádným jiným účelům, než ke kterým jsme jim je zpřístupnili.

Přístup k Vašim osobním údajům mohou mít následující kategorie našich partnerů (příjemců):

  1. a) Partneři, kteří pro nás zajišťují přepravu našeho zboží
  2. b) Partneři, kterým poskytujeme údaje za účelem analýzy návštěvnosti našich

webových stránek, Vašeho chování na webových stránkách a obchodních konverzí

Snažíme se, aby Váš zážitek z užívání našich webových stránek byl co nejpříjemnější. Proto

spolupracujeme s partnery, kteří provádí analýzy návštěvnosti a Vašeho chování na našich

webových stránkách. Díky těmto partnerům máme informace o tom, která část našich

webových stránek není srozumitelná, kde případně hledáte požadované informace a zda

je nacházíte, na které nabídky na našich webových stránkách jste klikli apod. Na základě

těchto informací pak naše webové stránky pravidelně vylepšujeme.

  1. c) Partneři, kteří nám poskytují své služby, kteří pro nás zajišťují technický provoz určité

služby, a provozovatelé technologií, které pro naše služby využíváme

Aby Správce mohl řádně fungovat a poskytovat Vám své služby, musíme spolupracovat

s celou řadou partnerů, kteří nám poskytují své služby, zajišťují technický provoz určité

služby nebo provozují technologie, které pro naše služby využíváme. Typicky jde o tyto

kategorie partnerů:

  • poskytovatelé účetního a daňového poradenství,
  • poskytovatelé IT služeb a hostingu včetně cloudových uložišť,
  • poskytovatelé zabezpečení a integrity našich služeb a webových stránek,
  • poskytovatelé platebních brán (poskytovatelé platebních karet),
  • poskytovatelé právních služeb, advokáti,
  • poskytovatelé tiskových a poštovních služeb,
  • partneři spolupracující s námi ve věrnostních programech, při pořádání

společenských akcí, seminářů apod.

  1. d) Orgány veřejné správy
  • Osobní údaje zpřístupňujeme v případě vymáhání práva, pokud to vyžaduje

zákon nebo je to nezbytné z důvodu prevence, odhalování a stíhání trestných

činů a podvodů, případně jsme-li jinak ze zákona povinni tak učinit.

  • Může jít o orgány činné v trestním řízení (Policie ČR, státní zastupitelství a

soudy) či finanční úřady.

  • Předávání osobních údajů těmto příjemcům neprobíhá pravidelně ale pouze

nahodile, zejména vyžaduje-li to zákon.

  1. Jakým způsobem jsou osobní údaje zpracovávány?

Osobní údaje jsou zpracovávány manuálně i automatizovaně. O všech činnostech zpracování

vedeme řádné záznamy v souladu s příslušnými právními předpisy – zejména se

jedná o článek 30, Záznam o činnostech zpracování.

  1. Jaká jsou práva subjektů údajů?

Při realizaci Vašich práv se na nás obracejte prostřednictvím našich kontaktních údajů, které

jsou uvedeny v úvodu těchto zásad. Vyhrazujeme si právo přiměřeným způsobem ověřit

identitu žadatele o předmětná práva. Pokud se žádosti opakují a jsou zjevně nedůvodné či

nepřiměřené, můžeme Vám uložit přiměřený poplatek nebo odmítnout žádosti vyhovět.

  1. a) Právo na přístup k osobním údajům

Chcete-li vědět, zda zpracováváme Vaše osobní údaje, máte právo získat od nás

informace o tom, jestli jsou Vaše osobní údaje zpracovávány, a pokud tomu tak je,

máte také právo k Vašim osobním údajům získat přístup. V případě opakované žádosti

jsme oprávněni za kopii poskytnutých osobních údajů účtovat přiměřený poplatek na

základě našich administrativních nákladů.

  1. b) Právo na opravu nepřesných a doplnění neúplných osobních údajů

V případě, že se domníváte, že o Vás zpracováváme nepřesné či nepravdivé údaje, máte

právo požadovat jejich opravu. Rovněž máte právo na doplnění neúplných údajů. Opravu

či doplnění provedeme bez zbytečného odkladu, vždy však s ohledem na naše technické

možnosti.

  1. c) Právo na výmaz

V případě, že již Vaše osobní údaje nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny

či jinak zpracovány, anebo zjistíte-li, že byly zpracovávány protiprávně, máte právo

požadovat jejich výmaz.

  1. d) Právo na omezení zpracování osobních údajů

V případě, že nemáte zájem o úplný výmaz, ale pouze o dočasné omezení zpracování

Vašich osobních údajů, můžete po nás požadovat omezení zpracování Vašich osobních

údajů.

  1. e) Právo na přenositelnost údajů

V případě, že chcete, abychom Vaše osobní údaje předali třetími subjektu, můžete využít

svého práva na přenositelnost údajů. V případě, že by výkonem tohoto práva mohlo dojít

k nepříznivému dotčení práv a svobod třetích osob, nebudeme moci Vaší žádosti vyhovět.

  1. f) Právo vznést námitku

Máte právo kdykoliv vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které jsou

zpracovávány pro účely splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu

veřejné moci nebo pro účely ochrany našich oprávněných zájmů. V případě, že

neprokážeme, že existuje závažný oprávněný důvod pro zpracování, který převažuje nad

Vašimi zájmy nebo právy a svobodami, zpracování na základě Vaší námitky bez zbytečného

odkladu ukončíme.

  1. g) Právo kdykoliv odvolat souhlas

Pokud je zpracování Vašich údajů založeno na Vašem souhlasu, máte právo kdykoliv tento

svůj souhlas odvolat.

  1. h) Právo na informace o automatizovaném rozhodování, včetně profilování

Nejste předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném

zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás

obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. i) Právo podat stížnost u Dozorového úřadu

V neposlední řadě máte také právo podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je

Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochova 27, 170 00 Praha 7, tel.:

234 665 111, web: www.uoou.cz.

  1. Jak jsou zpracovávány soubory cookie?

Soubory cookie jsou využívány většinou webových stránek a serverů při poskytování celé řady

základních internetových služeb. Pokud nakupujete online, cookies slouží například k tomu, že

si e-shop pamatuje položky, které jste dříve přidali do nákupního košíku. Soubory cookie také

umožňují, aby si webové stránky uložily vaše preference (např. jazykové či při přihlašování) a

použily je při Vaší příští návštěvě. Pomocí souborů cookie lze také shromažďovat statistické

údaje o aktivitě uživatelů, například počet unikátních návštěvníků stránky za měsíc, které jsou

pro provozovatele velmi cenné, neboť umožňují poskytovat kvalitnější a uživatelsky

přívětivější služby.

Soubory cookie lze dělit dle platnosti na:

  • dočasné cookies (tzv. session cookies), které zůstávají uloženy ve Vašem prohlížeči

pouze do doby, než zavřete Váš prohlížeč,

  • trvalé cookies (tzv. persistent cookies), které zůstávají dlouhodobě uloženy ve Vašem

prohlížeči, dokud neuplyne jejich životnost nebo dokud je manuálně neodstraníte

(doba uložení souborů cookie ve Vašem prohlížeči závisí na nastavení samotné cookie

a nastavení Vašeho prohlížeče).

A podle funkcí na:

  • esenciální, které jsou nezbytné pro funkčnost našich webových stránek,
  • preferenční, které umožňují, aby si naše webové stránky zapamatovala informace,

které mění, jak se webová stránka chová nebo jak vypadá (naoř. preferovaný jazyk

nebo region, kde se nacházíte), tyto cookies nejsou nezbytně nutné pro fungování

našich webových stránek, ale zvyšují funkčnost a praktičnost jejich užívání,

  • analytické, které nám pomáhají s analýzou Vašeho zážitku na našich webových

stránkách (tzv. User Experience) a díky nimž rozumíme, jak používáte naše webové

stránky,

  • remarketingové, které používáme ke správnému zacílení a pro personalizaci obsahu a

reklamy,

  • konverzní, pro analýzu výkonu jednotlivých prodejních kanálů,
  • sledovací, které nám v kombinaci s konverzními pomáhají měřit výkon prodejních

kanálů.

  1. Kde je možné se o zpracování osobních údajů a

soukromí na internetu dozvědět více?

Nastavení cookies

Preference pro zobrazování reklam nebo jejich zakázání můžete nastavit zde:

  • Google: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=cs
  • Seznam.cz: http://www.imedia.cz/

Obecně k personalizované reklamě a cookies

  • Google: https://policies.google.com/technologies?hl=cs
  • Seznam.cz: http://www.imedia.cz/
  • Instagram: https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig
  1. Jsou zpracovávány i údaje o dětech?

Naše webové stránky nejsou určeny dětem mladším 16 let. Jejich osobní údaje tedy úmyslně

neshromažďujeme. Pokud zjistíme, že jsme nedopatřením získali osobní údaje o dětech

mladších 16 let, provedeme kroky k tomu, abychom tyto údaje co nejrychleji vymazali, kromě

případů, kdy jsme příslušným zákonem vázáni si je ponechat.

  1. Závěr

Zásady zpracování osobních údajů byly vypracovány a schváleny jednateli společnosti dnem

  1. května 2018, kdy v České Republice začalo platit již zmíněné GDPR. Naše obchodní

strategie a s ní související způsoby zpracování Vašich osobních údajů se mohou měnit. Pokud

se tyto zásady rozhodneme aktualizovat, umístíme změny na našich webových stránkách a

budeme Vás o těchto změnách informovat nejen na již zmíněných webových stránkách, ale i

na sociálních sítích. Žádáme Vás, abyste si tyto zásady pečlivě přečetli a při další komunikaci

s námi či užívání našich webových stránek tyto zásady pravidelně kontrolovali.