Reakce na exotickou bedýnku

Jsme velmi rádi, že jsme mohli na ZŠ Čs. armády v Moravské Třebové předvést chutě exotického ovoce zajímavou formou. Zpětná vazba nenechala na sebe dlouho čekat a obržali jsme takovýto dopis: V úterý 12. ledna jsme obdrželi do školy bedýnky s exotickým ovocem. Celý zbytek týdne se staly naším společníkem při výuce. Nejmladší děti hledaly první hlásku ve slově, porovnávaly počty, prvňáci skládali slova. Druháci vyhledávali samohlásky ve slovech, čtvrťáci ovoce vtipně malovali. Všechny děti ovoce ochutnávaly všemi smysly – zrakem, čichem, hmatem, ale samozřejmě i chutí. Malé děti sluply petrželku, třeťáci vyrobili ovocný salát, čtvrťáky zaujal čaj se zázvorem a limetou.…

Jsme velmi rádi, že jsme mohli na ZŠ Čs. armády v Moravské Třebové předvést chutě exotického ovoce zajímavou formou. Zpětná vazba nenechala na sebe dlouho čekat a obržali jsme takovýto dopis:

V úterý 12. ledna jsme obdrželi do školy bedýnky s exotickým ovocem. Celý zbytek týdne se staly naším společníkem při výuce.

Nejmladší děti hledaly první hlásku ve slově, porovnávaly počty, prvňáci skládali slova.

Druháci vyhledávali samohlásky ve slovech, čtvrťáci ovoce vtipně malovali.
Všechny děti ovoce ochutnávaly všemi smysly – zrakem, čichem, hmatem, ale samozřejmě i chutí. Malé děti sluply petrželku, třeťáci vyrobili ovocný salát, čtvrťáky zaujal čaj se zázvorem a limetou. Některé druhy získaly popularitu hned, některé vůbec, ale je zajímavé, že v každé třídě to byl jiný druh ovoce. I pro paní učitelky byly některé druhy velkou neznámou a i ony, stejně jako děti, ochutnávaly, porovnávaly, ale v chuti se nesešly.

Děkujeme Vám za zajímavý nápad, poučení a těšíme se na další spolupráci.

Mgr. Eva Izáková, ZŠ Čs. armády Moravská Třebová